Weighing & Inspection Benelux en LOADRITE™ kennen de granulatenindustrie als hun broekzak. Samen zijn we al 30 jaar wereldleider op vlak van productiviteitsoplossingen en weeginstallaties voor wielladers.

Weighing & Inspection heeft zijn aanbod uitgebreid. Vanaf nu kunt u uw productie en efficiëntie bijhouden vanaf de extractiezone tot aan het laden van de vrachtwagen. Dankzij onze expertise en ervaring in weegoplossingen begrijpen we de noden en behoeften van de mijnsector en de granulatenindustrie.

Dankzij onze samenwerking met LOADRITE™ kunnen we u alles aanbieden wat u nodig hebt om uw werkelijke productie te meten. Elk bedrijf heeft zijn eigen procedures en goede redenen om te werken op de manier waarop het nu gebeurt, of het nu gaat om grote fabrikanten of unieke sites. Onze producten kunnen perfect worden aangepast aan de oplossing die het best beantwoordt aan uw behoeften.

De LOADRITE™-weegsystemen voor wielladers en de InsightHQ productiviteitssoftware worden geïnstalleerd en opgevolgd door dezelfde lokale verdelers, die zijn opgeleid door Trimble. Dit lokale bedrijf zal ook al uw LOADRITE™-producten onderhouden zodat u geniet van dezelfde service en ondersteuning zoals wij die al wereldwijd bieden sinds 1979 als grootste leverancier van productiviteitsoplossingen voor de mijnbouw en granulaatindustrie.

De LOADRITE™-systemen kunnen bijna op elke graafmachine en wiellader worden geïnstalleerd.

De grote troef van de oplossingen van Trimble Aggregate is dat klanten hun activiteiten in cijfers kunnen uitdrukken, waarbij ook nog eens de ‘overload’-verliezen in hun productieprocessen worden vermeden. De technologie die wordt toegepast voor elke oplossing biedt voordelen op meerdere niveaus in het volledige productieproces van granulaten.

Trimble wordt wereldwijd in toeleveringsketens van granulaten ingezet om de productiviteit en efficiëntie te verhogen. Dankzij de technologie van Trimble hebben klanten een duidelijk zicht op hun activiteiten. De materialen en productiviteit worden overzichtelijk opgevolgd van de extractie tot de verwerking en het laden.

De geconnecteerde groeve.

Welke impact heeft Trimble op de granulatenindustrie?

Extractie

 • Correct laden, al van in de groeve.
 • Beheer de prestaties van de winning met behulp van explosieven en voorkom giswerk bij het laden van vrachtwagens.
 • Ontdek snel waar optimalisatie mogelijk is wat betreft het laden van vrachtwagens, cyclustijden, en het gebruik en onderhoud van materiaal.

Verwerking

 • Verhoog de rendabiliteit van uw activiteiten door alles op te volgen en het breek- en zeefproces te optimaliseren.
 • Meet de productiviteit van brekers en zeven, en volg het debiet op de transportband op om uw voorraad exact te berekenen.

Laden

 • Meet en optimaliseer de efficiëntie en prestaties van laders, de cyclustijden van de vrachtwagens en de klanttevredenheid.
 • Volg de materialen die uw site verlaten en laad elke vrachtwagen snel, veilig en nauwkeurig.
 • Gebruik weegsystemen voor laders om de lading van vrachtwagens te optimaliseren en onmiddellijk facturatietickets aan te maken op het weegsysteem van de lader (indien dit is geïnstalleerd).
Trimble in de mijnbouw

Meet u het aantal ton per uur en de kost per ton?

Optimaliseer het rendement van uw bedrijf door de prestaties te meten op essentiële plaatsen met behulp van het LOADRITE™-systeem.

Trimble LOADRITE™ biedt betrouwbare en beproefde systemen die de belangrijkste informatie voor uw mijn opvolgen: het aantal ton dat werd verplaatst. Onze weegsystemen voor wielladers, transportladers en hydraulische graafmachines bieden uw machinisten alle hulpmiddelen om hun productie te optimaliseren en alle gegevens om hun prestaties te verhogen.

Met LOADRITE™ kunt u de nuttige lading optimaliseren voor een maximale productiviteit indien de prijzen van de grondstoffen hoog zijn. U kunt ook de nuttige lading optimaliseren voor een maximumkost per ton indien de prijzen van de grondstoffen laag zijn.

Of u nu een groeve of een ondergrondse mijn uitbaat, LOADRITE™ is uw ideale partner:

 • Weegsystemen voor wielladers, graafmachines en transportladers voor activiteiten aan groevewanden of mijnputten helpen u om vrachtwagens optimaal te laden en de productie op te volgen.
 • Met de weegsystemen voor wielladers kunt u wegvrachtwagens, schepen of boten en treinwagons optimaal laden.
 • Voorkom overbelading van vrachtwagens, een te intensief gebruik van productiemiddelen of een overbelasting van de machines.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van oplossingen voor uw bedrijf, staan LOADRITE™, onze producten en onze getrainde verdelers klaar om u te helpen. Neem contact op met Weighing & Inspection Benelux, uw verdeler van LOADRITE™, om te horen hoe wij jou kunnen helpen.

Downloads
Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection Europe

Brielstraat 112
9990 Maldegem
België

T : +32 50 71 09 20
F : +32 50 38 25 75
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE 0479.645.994

Volg ons op: